Despre mine

Despre mine

Bun venit pe pagina mea oficială !

Îți mulțumesc că ai ales să-mi citești rândurile și sper că gândurile mele te vor putea ajuta să mă cunoști!

Sunt o tenismenă profesionistă din România , născută în Craiova, la data de 20.09.1996 , iar momentan locuiesc în Burgos , Spania . De când sunt mică , pot spune , că am fost o sportivă, încă de când pot să-mi amintesc , parcurgeam sălile de sport cu mama mea, care practica handbalul de performanță. Stăteam ore in șir uitându-mă cum joaca , și in același timp învățând ceea ce făce , la un moment dat chiar practicând același sport și fiind antrenată de ea .

Nici tatăl meu nu a fost mai prejos , a fost un sportiv de înaltă clasa , el alegând un sport mai „periculos” , aruncarea ciocanului . A fost un foarte bun junior , urmând ca la 18 ani sa fie nevoie sa-și termine cariera și sa opteze pentru lumea afacerilor .

Din păcate, după ani de căsătorie , au ajuns sa pună capăt aventurii iar eu am rămas cu mama , părăsind țara românească pentru teritoriul spaniol . Încă de când sunt mică viața mea a fost împărțită între Spania și România .

Mi-am desăvârșit studiile în Spania, între vârstele de 3 și 11 ani , practicând diferite sporturi , între care și tenis . Am ales revenirea in România, țara mea natală, unde m-am concentrat pe cariera de jucătoare de tenis de câmp . Prima mea oprire a fost in Oradea , unde am parcurs etapa școlară până-n clasa a 10-a , iar liceul l-am definitivat la Craiova , urmând să absolvesc și  facultatea de sport  .Începând la o vârsta destul de târzie, 11 ani, lumea nu mi-a dat multe șanse , dar am avut un antrenor foarte pasionat , domnul Badea , care petrecea peste 6 ore pe terenurile hotelului President din Oradea, unde am locuit 4 ani.

A reușit să mă aducă unde nimeni nu credea că pot să ajung , la lotul național al României, in mai puțin de un an de zile . Relația mea cu el s-a încheiat , începând colaborarea cu Ionuț Hodișan , tot din Oradea , cu el am ajuns sa ating un alt mare obiectiv , dublă campioană națională la 16 ani , având doar vârsta de 14 ani., participarea la primele Grand Șlemuri , intrarea in prima 100 mondială de juniori , locul 1 în Europa Under 14 și Under 16 , întrarea în clasamentul WTA .

După ani de zile am ales să-mi continui drumul cu un alt antrenor , profesorul Iovanescu , antrenor federal al Românei, atingând noi performanțe, campioană la Roland Garros, junori dublu, alături de Ioana Ducu,  participarea la jocurile olimpice de juniori, locul 12 in lume la juniori , participarea la primul WTA .

In momentul actual mă antrenez în Spania , într-un mic oraș, numit Burgos , alături de un antrenor brazilian , Cristiano Oliveira, care colaborează cu venezoeleanul Vicente Gil și spaniolul Guillermo Anton , plus preparatorul fizic spaniol Luis Martin Pujol, iar pentru recuperare mă bazez pe fizioterapeuticii Jose și David Cortuera .

Pasiuni?:  exceptând tenisul am și pasiuni, moda , machiajul și dansul . De asemenea , iubesc să citesc , să ascult muzică , să practic orice activitate sportivă  și, evident, să petrec timpul cu persoanele apropiate .

Mă consider o persoană foarte deschisă , voioasă , mereu cu zâmbetul pe buze, sensibilă, luptătoare, mereu sociabilă , prietenoasă și foarte familistă . La vârsta mea sunt foarte norocoasă că am pășit pe toate continentele lumii, am vizitat peste 30 de țări și am văzut peste 60 de orașe .

Tenisul nu a fost prima mea opțiune ca și cariera sportiva , dar cu siguranța este ultima !