Posted on

  IoanaRosca# Articles# Oils# Beauty#

Astăzi vorbim despre uleiul de argan. Vreau să vă fac câte un articol despre uleiurile pe care le folosesc, și m-au ajutat. Știu că sună înfricoșător a folosi un ulei pe ten, mai ales persoanele care au “tenul gras”. Eu sunt o persoană cu tenul mixt, transpir foarte mult, în general fața mea, cand are machiaj, devine foarte uleioasă, dar atunci când îl dau jos, este foarte uscată. La început îmi era teamă să folosesc aceste produse, dar acum nu m-aș mai întoarce la creme.

Acest ulei il folosesc in fiecare seara inainte de culcare. Este un bun hidratant pentru piele, iar rezultatele lui sunt minunate.

este un ulei vegetal obținut din seminţe de arbust de argan, care conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi esenţiali şi are valoare nutritivă deosebită, beneficiile acestuia acoperind domeniul frumuseţii, cât şi al sănătăţii deopotrivă”

Eu îl folosesc de aproximativ 3 ani. Evident, nu putem folosi o dată și să ne dorim rezultate. În fiecare seară aplic ulei într-o cantitate mică pe față, după care masez cu mișcări circulare pe tâmple, iar în restul zonelor încerc să fac mișcări de jos in sus (niciodată invers). Aceste etape, mereu urmează faza de curățare a tenului ( dacă aveți exfoliant pentru față este bine să-l folosiți de 2-3 ori pe săptămână pentru a limpezii suprafața de celule moarte și ca uleiurile să aibe un efect mai puternic). Îl folosesc pentru față  gât, bust, vârfurile părului,  coate și călcâie (la mine, acestea sunt zonele care au nevoie de o hidratare mai mare).

Fiecare aplică în zonele dorite.

 

Pentru un plus de „ajutor”,  de 2-3 ori pe săptămână folosesc ulei esențial floare de lotus (pe față , gat si bust).

„Floarea de lotus este floarea dedicată lui Lakshmi, zeita frumusetii si a prosperitatii. Este considerata a fi o floare sacra si este cultivata in apropierea templelor, pe langa faptul ca aceasta creste spontan in rauri si lacuri”

Nu sunt adepta să mă tund (poate odată la un an și jumătate), îmi place să am părul lung și sănătos și uleiul de argan m-a ajutat foarte mult în privința asta. Părul meu are stil “leu” , cum numesc eu , nu este nici drept nici creț , asa că placa de întins părul este la ordinea zilei. Știți bine că, folosind des aparate cu căldură pe păr, acesta isi pierde din proprietăți și se usucă, așa că și el are nevoie de hidratare, la fel ca si pielea noastră.

Pe lângă proprietățile de înfrumusețare, uleiul de argan este folosit în sănătate. Acesta are o mare cantitate de vitamina E, antioxidanţi puternici care pot preveni apariţia diferitelor tipuri de cancer. Un alt plus al uleiului de argan constă în faptul că poate creşte concentraţia de sucuri gastrice şi pepsină din stomac, îmbunătăţind astfel digestia şi grăbind procesul de ardere al grăsimilor.

Un pas foarte important in ingrijirea pielii este exfolierea ei  Este bine să alegem un exfoliant mai dur (SUGAR SCRUB) care să-l folosim odată la 2-3 săptămâni ( in functie de nevoie fiecaruia), iar un scrub mai „soft” care sa-l aplicam de 2-3 pe saptamana.  După EXFOLIERE se aplică ULEIURILE DE CORP. Dacă doriți o hidratare și mai intensivă. după acești doi pași , mai adăugați o cremă corporală ( recomand Nitrogena ) .